Glukosbelastning!

Nu tänker säkert du, VA? glukosbelastning? Är det inte bara gravida kvinnor som gör det? Men nixpix! Även vi diabetiker får göra glukosbelastning för att se hur vårat blodsocker ligger, hur mycket det påverkar blodsockert och så vidare. :) Som jag har bloggat om tidigare så har jag sedan Maj 2013 diabetes typ 2 och är tablett & kostbehandlad mot det (500mg metformin morgon och 2*500mg metformin på kvällen).

Jag tänkte igår att varför inte prova det eftersom jag ligger så bra till blodsockermässigt? Sagt och gjort. Glukos inhandlades, löste upp 75gram glukos i 2dl vatten, kollade blodsockert innan jag drack det sen tog jag ett stick i fingert till efter ca 1½ till 2 timmar senare för att se hur jag låg till blodsockermässigt. Hur låg blodsockert? Relativt bra. Jag gick faktiskt inte över gränsen som en diabetiker ska/brukar göra när man har konstaterad diabetes. Väldigt märkligt tycker jag och smått chockerande. Jag trodde att efter den där sliskiga drickan skulle få mitt socker att skjuta iväg och landa högt men icke. När man tolkar resultatet så ska jag inte ha diabetes typ. Så både positiva och negativa tankar dök upp där ett tag kan jag tala om. :/ Jag kan säga som så att jag förstår alla gravida kvinnor som gör glukosbelastning att dom tycker det är vidrigt! Inte ens lite citron i hjälpte för fem öre. Jag klöktes och mådde extremt illa och vill nog aldrig mer göra om den där skiten, haha! : ) Det var verkligen pi katten, usch och blä! Men jag fick iaf se och veta hur mitt blodsocker reagerade på en glukosbelastning och just socker. Det känns även bra att veta att min diabetes är tusen gånger bättre än för 1-1½år sen. : ) Har ni gjort glukosbelastning någon gång? Vad tyckte ni isf? Kanske har du eller känner någon som har diabetes? : )


/ Tobbe Andersson

Följ mig på Instagram @Tobbeeza

Gillar

Kommentarer

Tobias "Tobbe" Andersson
Tobias "Tobbe" Andersson,
Haha okej.. ; ) Nä det är det nog inte, men vill man ha koll på sitt blodsocker och se om man har diabetes eller ligger i "riskzonen" : )
tobbeandersson.blogg.se
Tobias "Tobbe" Andersson
Tobias "Tobbe" Andersson,
Det kan man göra det med. Lämnar man blodprov så kan man lämna 2 fastande värden för att se om man har diabetes och/eller lämna prov så dom kollar långtidssockert/HbA1c :)
tobbeandersson.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229