Gårdagens middag - Kålpudding!

Jag har varit så himla sugen på kålpudding nu i några dagar. Har velat fråga Mamma i flera dagar om hon inte har kunnat göra det en dag, men sen kommit på att vi har haft det några gånger den senaste månaden ;) Men igår prövade jag göra kålpudding själv, till det hade jag potatis och brunsås. Mums!! :) Dom andra här hemma skulle äta fiskpinnar, potatis och sås och jag äter inte fiskpinnar. Jag har en gång i tiden ätit det, men gör inte det sen jag fick ben i mina fiskpinnar. :( Men iaf, jag tänkte bjuda er på det enkla receptet jag körde. Du behöver:
Salt Svartpeppar Aromat Soja En skvätt vatten Margarin att steka i 1,kg vitkål ca 1kg fläskfärs Gör såhär: Ta bort roten på vitkålen och strimla kålen i ca 1cm bitar. Smält matfett i en kastrull. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta lätt och tillsätt soja och rör om och ställ därefter grytan åt sidan. Blanda köttfärs med en skvätt vatten, salt, svartpeppar och aromat. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i mitten utav ugnen i ca 60 minuter, på 175°C. Servera med nykokt potatis och hemmagjort brunsås (gärna gjord på spadet från kålpuddingen). :) Ett tips: Ju längre du bryner kålen ju mindre pruttmage får du, haha! ;)


/ Tobbe Andersson

Följ mig på Instagram @Tobbeeza

Gillar

Kommentarer

emiliesbeauty
emiliesbeauty,
Det lät inte så gott ;o
emiliesbeauty.com
Tobias "Tobbe" Andersson
Tobias "Tobbe" Andersson,
Det är väldigt smaskigt :D
tobbees.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229