Vad betyder stickningen för mig och vad hjälper den mig med?


I dagens inlägg tänkte jag gå igenom vad betyder stickningen för mig och vad hjälper den mig med?. Frågar man min familj exempelvis hur länge jag har varit kreativ av mig så kommer dem med all säkerhet att svara: Sen han föddes Jag har alltid varit en sprallig grabb (TACK ADHD!) sen jag föddes och även varit väldigt kreativ och alltid haft flera bollar i luften, i vissa lägen alldeles för många för att avsluta alla! Men så en dag fann jag stickning och virkningen och det är jag så fruktansvärt tacksam för ♥ I stickningen har jag fått låta min kreativitet flöda utan några gränser och krussiduller och i just stickningen så har jag kunnat avsluta det jag har börjat med, vilket jag allt som oftas inte kan..

För mig betyder stickningen något enormt! I stickningen kan jag verkligen vara kreativ genom att skapa nya mönster, dela med mig av mina mönster, ge tips och trix, dela med mig utav mina kunskaper, skapa mönster på begäran av garnföretag och framförallt få njuta av min stickning ♥ Stickningen hjälper mig så enormt när jag har ångest, är ledsen, är orolig, när jag är arg, när jag är irriterad, den får mig så rackarns lugn och gör att jag kan fokusera på annat. Stickningen är superbra på många sätt enligt min mening och jag älskar varje minut jag kan sticka och som jag stickar. Jag stickar varje dag och jag stickar aldrig något som jag tycker är tråkigt eller som inte passar mina smaker. Påbörjar jag exempelvis en socka och känner att nej, denna är inte rolig så stoppar jag stickningen där och repar upp allt. Stickningen ska vara en njutning och kännas rolig att sticka, annars så kommer man bara bli missnöjd med sitt arbete, tyvärr.

Men nu till hur jag fann stickningen och virkningen då? Jo det ska jag allt berätta. Jag har en väldigt kreativ Mamma som främst virkar men hon har och kan sticka också. Det är där jag har fått en hel del kunskap från. Det var hon som lärde mig att virka från första början. Mamma är en virkerska som virkar med väldigt tunnt garn och supertunna virknålar och hon har virkat allt från dukar, löpare, överkast till en dubbelsäng, gardinkappor och flertalet dopklänningar. Det var även hon som lärde mig att sticka bland annat. När jag väl fick in snitzen med stickningen och virkningen så började jag intressera mig mer för stickningen än virkningen. När jag var lite varmt bakom stickorna så började jag utforska mönster och började lära mig fler sticktekniker och maskor och sen har det bara rullat på. Jag har varit öppen för att lära mig och har därmed experimenterat med stickningen, velat lära mig mer och lär mig nytt hela tiden. Det är så jag kom in på biten med att skapa egna mönster och idag kunna så otroligt mycket inom stickning.

Jag har även två mål med min stickning och det ena är att bli Sveriges manliga expertstickare, men det kan vi ta i ett annat inlägg Mitt andra mål är att bryta fördomarna mot oss manliga stickare! Det är något jag nästan dagligen stöter på och som gör mig så rackarns frustrerad. Det finns så många fördomar mot manliga stickare för det lever inte upp till DERAS norm om vad män och kvinnor ska göra, och det är det som jag vill bryta! Men det kan vi även ta i ett annat inlägg känner jag

Så detta var en del av vad stickningen betyder för mig och vad den hjälper mig med. Har ni några frågor gällande stickning kanske? Ställ dom gärna i kommentarsfältet : )

Stickar & virkar du? ♥


/ Tobbe Andersson

Följ mig på Instagram @Tobbeeza

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229