När smärtan tar över!

Herregud säger jag bara! Igår kväll fick jag ta cortisontabletter för att jag fick allergisk reaktion. Tog dosen jag ska, 10 minuter senare känner jag ett jäkla "rus" i skallen. Jag fick en jädrans sockerkick som jag nog aldrig i mitt liv har haft typ. Det var så det hette duga! :/
Jag fick hålla koll på mitt blodsocker då betapred påverkar blodsocker och höjer det. Måste även snabbt tillägga att innan jag tog tabletterna så var jag trött och ville gå och lägga mig. Men det sket sig kan jag säga.. Efter en timme började mitt blodsocker gå upp. Innan på dagen hade jag haft 6,3 i blodsockervärde. Jag satt i köket och virkade (ja, jag är en kille och som tycker om att virka. ;)) var uppe hela natten för jag kunde inte sova alls. Stack mig titt som tätt för att se om det gick ner, vilket det inte gjorde, det gick upp hela tiden.
Vid 03:00 låg det på 15,9 och jag blev ju självklart lite nojig.. Efterhands som tiden gick så började jag kissa allt mer. Vid en timmes tillfälle så kissade jag säkert 4-5 gånger på EN timme! :/ När jag kollade socker vid 05:30 så låg det på 17,2 och tänkte då att det är nog snart dags att ringa sjukvårdsupplysningen och höra med dom. Men bestämde mig för att ta ett nytt värde vid 05:10 vilket jag även gjorde. Vad låg sockret på då tro? Jo 17,7..
Självklart så ringde jag 1177 och fick till svar att det är betapreden som har gjort sockret så hög och att jag ska hålla koll på det. Går det upp till 20 så ska jag ringa dom direkt för att över 20 får det inte ligga. Jag tog sockret en stund innan jag gick och la mig vid 07:00 och då hade det gått ner lite. Som tur var! Men det var fasen inte alls kul kan jag säga. Jag var helt "speedad" av sockerkicken av tabletterna och kissade som en tok.. Men nu är det bra iaf. Mitt socker ligger just nu på 8 vid senaste kollen innan jag tog kvällstabletterna. :)
Men, min mage är igång igen.. Febern har kommit, jag är slö jag har ont vid naveln och på högra sidan samtidigt som jag mår extremt illa. Jag hoppas inte att den ska börja klydda likadant igen! För jag orkar inte med att åka till VC som skickar mig akut med remiss till Akuten där man sen får väntar halva dagen.. :( Så håll tummarna att det går tillbaka.. ;)
Det var ett litet längre inlägg om min natt och min smärta i magen som just nu tar över! :(


/ Tobbe Andersson

Följ mig på Instagram @Tobbeeza

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229