Innan min sjukskrivning Q&A

Jag har fått så många frågor ang tiden innan min sjukskrivning så jag tänkte att jag får nog besvara dom nu. ;-) Har ni också frågor om tiden innan jag blev sjukskriven så ställ dom i kommentarsfältet så svarar jag på dom i nästa del av denna Q&A :) Vad hade du för inkomster innan din sjukskrivning?
Jag hade bidrag samt lån från CSN när jag studerade, lön från bloggen då jag var anställd via ett företag samt så hade jag ett eget företag. Efter att alla mina räkningar och utgifter var betalda så hade jag ca 10.000kr kvar att leva på i ca 3 veckor tills lönen och csn pengarna kom. Behövde du gå på socialen och få försörjningsstöd innan du blev sjukskriven eller i samband med sjukskrivningen?
Ajjemen! Hoppade av gynasiet för att jag valde att ta ett sabbatsår och fick då försörjningsstöd under ca 6 månader (detta var 2011). Därefter har jag varit självförsörjande. Jag är själv sjukskriven och undrar om du har märkbar/stor skillnad ekonomiskt nu jämfört med när du jobbade?
Jodå, när man är sjukskriven eller har någon ersättning från försäkringskassan för att man är sjuk så får man bara 80% av den taxerade sjukpenningsgrundande inkomsten, så visst märker jag det, men inte allt för mycket. Jag kan betala alla mina räkningar och har ändå så jag klarar mig (och även kan spara pengar trots att jag är sjukskriven). Vad gjorde du innan du blev sjukskriven?
Jag studerade samt drev ett eget företag inom webbdesign, grafisk formgivning och höllt i webbkuser. Hade även en webbshop där jag sålde olika produkter. :) Går det att jämnföra och förklara hur det var att jobba innan sjukskrivningen och hur det är nu när du är sjukskriven? Du har väl mycket ledig tid nu jämfört med då? Både jag och nä om jag ska vara ärlig. Jag studerade 8 timmar om dagen och jobbade därefter ca 10 timmar med mitt företag, Sov ca 6 timmar per dygn och var typ aldrig ledig. Nu när jag är sjukskrivan har jag enormt mycket tid över. Sover upp mot 12 timmar vissa dagar och är vaken i tolv timmar och sitter och stickar/virkar typ. Haha! Hur mådde du innan du blev sjukskriven? Hade du problematik med ångest och deprission då också?
Då mådde jag riktigt bra, trots att jag studerade så mycket och jobbade så enormt mycket. Visst fanns det perioder då jag var deprimerad och utmattad och det förstår jag såhär i efterhand, men ångest kan jag inte minnas att jag hade så märkbart mycket av. :) Om du kunde välja, skulle du fortsätta så som du har det nu eller hade du velat spola tillbaka tiden till innan du blev sjukskriven?
Vilken bra fråga! Har knappt svar på den.. Jag hade nog velat spola tillbaka tiden på ett sätt gällande måendet, då mådde jag så oförskämt bra, hade inga problem med ångest, social fobi, sömnen eller något av det utan mådde som sagt oförskämt bra. Men jag skulle dock inte vilja spola tillbaka tiden till den delen i yrkeslivet. Jag jobbade och pluggade på tok för mycket som gjorde att jag gick in i väggen. Men ska jag vara ärligt så är nuet en aning bättre än då. :)


/ Tobbe Andersson

Följ mig på Instagram @Tobbeeza

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229